Universiteit van Amsterdam
UvA Open - 4-daags online kennisfestival
De Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseert ieder jaar een alumnidag, om oud-studenten te verbinden, kennis te delen en zo een community te bouwen en te verrijken. De dertigste editie kon door corona niet fysiek plaatsvinden, dus werd samen met D&B Eventmarketing gekeken naar een online variant. Dat werd UvA Open, een vierdaags interactief informatief kennisfestival met heel veel boeiende programma-onderdelen en sprekers. Een opzet die een recordaantal deelnemers trok én een nieuw - jonger - publiek.
4 dagen 12 online events 45 sprekers en performers 950 kijkers
Deuren open
De UvA zette haar virtuele deuren open voor betrokken alumni en medewerkers én nieuwe groepen, zoals jongere deelnemers, buitenlandse ex-studenten en personen die minder goed ter been zijn. Deze inclusieve aanpak is verweven in het DNA van de UvA, een WO-instelling die vastberaden, betrokken en vernieuwend is. Met het meerdaagse kennisfestival wilde de UvA niet alleen de academische gemeenschap versterken, maar ook trots cultiveren en wederkerigheid stimuleren. Van Lucky Fonz III tot Herman Pleij en van Sarah Sylbing tot André Kuipers; het indrukwekkende aantal (bekende) sprekers dat deelnam is een mooi voorbeeld van een geslaagde missie.
Vier dagen WelZijn
Het thema van deze allereerste online alumnidag-variant was WelZijn, want het was een pittig jaar geweest voor iedereen. Corona had voor beperkingen gezorgd, maar ook voor mogelijkheden en nieuwe inzichten. Die werden dagelijks gedeeld in drie type uitzendingen; een pre lunchlezing, pre dinner talkshow en late night lezing. Daarnaast was er ruimte voor muzikale bijdragen van onder andere het Sweelinck Orkest, werd er geld opgehaald voor een studiebeurs en reikte de UvA in een speciale uitzending de Scriptieprijs uit. Doordat de sessies over vier dagen waren verdeeld, kon iedereen meerdere sessies bijwonen en zo meer kennis vergaren. In de programmering kwam elke faculteit aan bod, zodat er voor iedereen wat wils was. Dat resulteerde in een divers publiek en een opkomst die sinds 10 jaar niet meer zo hoog was geweest.