Weet jij nog niet wat je op tafel moet zetten tijdens kerst? Geen paniek, bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor kerstrecepten!
Alle kookboeken zijn uit de kast getrokken, moeders zijn opgebeld en het internet is afgestruind naar de lekkerste kerstrecepten die wij zonder aarzeling aan onze eigen familie voorschotelen. Ben je op zoek naar een voorgerecht, hoofdgerecht of een zalig dessert? Scroll snel verder voor onze favoriete kerstrecepten.
Tarte tatin met sjalotjes en tijm
Geschikt als: bijgerecht
Favoriet van: Marion
"Een heerlijke caloriebom, maar who cares met kerst, toch?! Makkelijk te maken en erg lekker!", aldus Marion over haar favoriete kerstrecept. Een unieke toevoeging voor op de tafel. Pluspunten voor het feit dat hij een dag van tevoren bereid kan worden. Dat scheelt weer kerststress! Je vindt het recept hier.
Homemade dumplings (vegan)
Geschikt als: borrelhapje, voorgerecht en bijgerecht
Favoriet van: Iris
Voeg wat Aziatische heerlijkheid toe aan je kerstdiner met deze makkelijke homemade dumping. Of het nou kerst is, of een andere dag van het jaar, dit recept zet Iris graag op tafel. En wij snappen wel waarom! Bovendien is het geschikt voor iedereen, want dit recept is vegan. Mooi te combineren met de ramen van Charley. Je vindt het recept hier.
Ramen met Miso Shiitake Broth (vegan)
Geschikt als: hoofdgerecht
Favoriet van: Charley
Ondanks dat de temperatuur buiten flink daalt, is het bij Charley traditie rond de feestdagen te genieten van Aziatisch eten. Zijn favoriet is deze ramen met Miso Shiitake Broth. Dat slurpt ie zo naar binnen! In dit geval een prima tafelmanier, want in de Aziatische cultuur betekent slurpen dat je ervan geniet. Al hebben wij geen idee wat Charley's familie ervan vindt... Je vindt het recept hier.
Camembert uit de oven
Geschikt als: borrelhapje, voorgerecht en bijgerecht
Favoriet van: Josine
Ruik je de kaasgeur al door het huis trekken? Als er één gerecht is wat Josine op tafel zou zetten, is dat camembert uit de oven. Echt comfortfood voor de gezelligste wintermaand. Heerlijk om samen in te dippen met een goed glas wijn. Je vindt het recept hier.
Filodeegbakjes met gegrilde coquilles en krokante ham
Geschikt als: voorgerecht
Favoriet van: Beau
Wil jij het kerstdiner aftrappen met een culinair hoogstandje? Check dan deze filodeegbakjes van Beau. Een genot om naar te kijken én minsten even lekker. Maar pas op, de kans is groot dat je dit volgend jaar weer moet maken.. Je vindt het recept hier.
Plaattaart met brie, courgette, appel en spek
Geschikt als: borrelhapje, voorgerecht en night snack
Favoriet van: Jeroen
Met de woorden 'een magisch groot succes' hebben wij grote verwachtingen van dit recept. Jeroen eet dit ook graag als night snack tijdens de late uren bordspellen spelen met familie en vrienden. Je vindt het recept hier.
Gingerbread koekjes
Geschikt als: zoetig lekkernij voor bij de koffie (of zonder koffie)
Favoriet van: Maarten
Het is voor ons geen verrassing dat Maarten een bakrecept als favoriet heeft. Deze creatieveling is regelmatig in zijn keuken te vinden en daar plukken wij de vruchten van. Zijn Instagram @maartenbakttaarten staat bomvol overheerlijke inspiratie voor de kerstdagen. Maar zijn favoriet voor kerst? Dat is de klassieker: gingerbread koekjes. "Typisch iets voor de decembermaand." Je vindt het recept hier.
Drop met eend
Geschikt als: hoofdgerecht
Favoriet van: Lisanne
Wij horen je al denken.. 'Drop en eend?'. Dat dachten wij ook toen Lisanne vertelde over dit culinaire gerecht. De bedenken van dit recept is Bart van Berkel. Een topchef die je kunt kennen als winnaar van Masterchef. Lisanne kent hem vooral als oude buurman waar zij regelmatig bij aan tafel mocht schuiven. Als je hier de familie niet mee verrast, weten wij het ook niet meer. Je vindt het recept hier.
Witlof met ham en kaas
Geschikt als: hoofdgerecht
Favoriet van: Sven
Dit recept brengt bij Sven veel leuke herinneringen naar boven. Witlof met ham en kaas uit de oven is bij hem een echte familietraditie. In combinatie met krieltjes en varkenshaas wordt dit ieder jaar op tafel gezet. Je vindt het recept hier.
Verse worstenbroodjes
Geschikt als: borrelhap of lunch
Favoriet van: Tanya
Als echte Brabander bakt zij ieder jaar zelf worstenbroodjes met haar moeder. 'Om je vinger bij af te likken', zoals Tanya dat zelf zegt. Je vindt het recept hier.
Pavlova met aardbeien en frambozen of Pornstar Martini
Geschikt als: dessert
Favoriet van: Nieske en Lilian
Ben je op zoek naar een dessert dat altijd met grote ogen wordt ontvangen? Zet dan Pavlova op tafel. Het is niet voor niets dé favoriet van twee D&B'ers. Voor welke versie kies jij? De fruitige Pavlova met aardbeien en frambozen van Nieske - je vindt het recept hier. Of ga je toch voor de Pavlova gebaseerd op de beroemde cocktail Pornstar Martini van Lilian - je vindt het recept hier.
Recepten van Australische kok en kookboekenschrijfster Donna Hay
Geschikt als: voorgerecht, hoofdgerecht of dessert
Favoriet van: Pieter Bas
Hij is zo'n grote fan dat hij niet één recept kan kiezen. "Haar gerechten zijn (over het algemeen) simpel, maar enorm lekker, gezond en origineel. De recepten kloppen altijd. Hiermee 'scoor' je op ieder kerstdiner.", zegt Pieter Bas. Ofwel, nog niet gevonden wat je zoekt, of wil je je mogelijkheden nog wat uitbreiden? Ontdek Donna Hay en de favoriete recepten van Pieter Bas hier.